Pilot tablet-onderwijs op school in Gytsjerk groot succes

23 sep 2015 - 09:17

Meer tablets en computers in de klas. Is dat de toekomst of juist niet? Daar wordt verschillend over gedacht. Uit een groot internationaal onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), blijkt dat de leerresultaten van schoolkinderen juist minder zijn als ze tablets en computers in de klas hebben. Maar op de Dalton basisschool Ichtus in Gytsjerk denken ze daar heel anders over.

Een jaar lang hebben alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 al een eigen iPad. Voor juf Petra en de rest van de school is de proef zeer geslaagd. "Kinderen kunnen beter op hun eigen niveau werken, en we kunnen eenvoudiger in de gaten houden hoe ver de kinderen met hun werk zijn", zegt Petra van der Meer, juf van groep 6.

Toch is er ook kritiek op het werken met een tablet in de klas. De apparatuur zou kinderen te veel afleiden. Op de school in Gytsjerk zien ze dat ook wel, maar weegt dat niet op tegen de voordelen. Ook vinden ze dat het in de klas niet zoveel problemen geeft.

(Advertentie)
(Advertentie)