Omrop TIP: de finale van Liet in Noardewyn Live

18 sep 2015 - 10:53
Foto: Omrop Fryslân

Noardewyn Live heeft vrijdag een speciale uitzending. De finale van Liet 2015, het jaarlijks festival voor Friese muziek, heeft haar podium in Noardewyn Live. Van 13.00 tot 16.00 zullen de finalisten hun lied laten horen op Omrop Fryslân Radio en Televisie. De uitzending is ook op internet en de Omrop-app te volgen.

De uitzending staat volledig in het teken van het 25-jarig bestaan van de Stichting Liet '91 die ieder jaar het Friese songfestival organiseert. Daarom zal er ook veel aandacht zijn voor de geschiedenis en de toekomst van Liet.

Het bestuur heeft lang aan een vernieuwend concept gewerkt, waarin ook naar de wijze van presenteren werd gekeken. Dat heeft er ook voor gezorgd dat dit jaar gekozen is om de finale te verschuiven naar september en om het in Noardewyn Live te houden. Aan het einde van het programma zal de winnaar bekend worden gemaakt door de vakjury. De winnaar is verzekerd van een finaleplek in Liet Internationaal dat dit jaar in Udine (Italie) plaatsvindt.

In de uitzending zal er veel aandacht voor de finalisten zijn waarbij zij de mogelijkheid krijgen om zichzelf te presenteren. Willem de Vries verzorgt samen met Yvonne Bleize (voorzitter Stichting Liet '91) de presentatie van de finale.

De finalisten:
Jantsje Procee – Foar de Stilte
Marit & Nigel – Libbenstier
Twa Span – Bliuw hjir
Anno Nu! – Foarút
Kreas – Sintsje
Marrit de Vries – Myn heitelân
Nocht – Dyn wrâld
Tjitte – Rûntsje rinne
Ynte Hettema – Kuierje troch de stêd fan myn jeugd

(Advertentie)
(Advertentie)