Extra ligplaatsen voor jachthaven Ameland

17 sep 2015 - 19:10

De jachthaven van Ameland krijgt door de werkzaamheden aan de veerdam zo'n 20 tot 30 extra ligplaatsen. Volgende week begint Rijkswaterstaat met het grote werk aan de Amelander pier. De kades worden aangepakt en in het voorjaar wordt ook die van de jachthaven meegenomen. Daardoor komen er extra plaatsen voor boten.

Dat is een goede zaak volgens havenmeester Gatso Lamsma, omdat de drukte afgelopen zomer heeft laten zien dat er te weinig ligplaatsen zijn. Niet alleen op Ameland is het in de zomer druk geweest in de jachthaven. Ook op Vlieland en Terschelling hing de rode vlag, een teken dat de haven vol is, regelmatig in de mast.

Toch zijn er op Vlieland deze zomer minder boten geweest. Terschelling heeft net een geweldige zomer achter de rug. Op Schier zitten ze met een dichtslibbende jachthaven, waardoor er minder boten kunnen komen. Toch zijn ze niet ontevreden over de zomer.

Brancheorganisatie Hiswa kan merken dat er steeds meer toeristen naar de Friese Waddeneilanden gaan. Volgens regiomanager Jan Ybema zijn mensen beter voorbereid op de oversteek over het Wad. Bovendien zijn er in de afgelopen jaren meer evenementen, betere voorzieningen en meer ligplaatsen in de jachthavens gekomen dan in het verleden. Ybema denkt dat het meer mensen naar de eilanden trekt.

Trefwoorden: 
Ameland jachthaven ligplaatsen
(advertinsje)