600 agenten uit Noord-Nederland voeren actie in Den Haag

16 sep 2015 - 10:37

Ongeveer 600 politieagenten van de politieregio Noord Nederland stapten woensdagochtend op de bus naar Den Haag. Daar zullen ze vier ministeries blokkeren als onderdeel van hun strijd voor een betere CAO. Het is een van de grootste acties tot nu toe.

Al maanden is de politie actie aan het voeren. Zo waren er de langzaamaan acties, komen ze alleen bij spoedeisende zaken en worden er een stuk minder boetes uitgeschreven. Volgens politieagent Oeble Bouma uit Leeuwarden loopt de schade in de miljoenen.

Maar te ver gaat het niet zegt hij: "Dan zou ik niet meegaan. Ik heb al wel aan andere acties meegedaan, maar ben nog niet in Den Haag geweest. Maar voor mij is het nu voorbij. Dan moeten we er maar naar toe. Al hebben we er allemaal wel wat het smoor over in. Want dit is dus niet ons werk."

In Den Haag worden ongeveer 5000 politieagenten verwacht. Tot woensdagmiddag blokkeren ze de ministeries, zullen ze zich laten horen bij de Tweede Kamer en houden ze een grote manifestatie op het Malieveld.

Trefwoorden: 
politie CAO CAO-acties Den Haag
(advertinsje)