Omrop TIP: Volg de Simmer yn Fryslân-loop live

13 sep 2015 - 10:14
De Simmer yn Fryslân-loop - Foto: Omrop Fryslân

Meer dan 150 deelnemers staan zondag aan de start van de Simmer yn Fryslân-loop in Burgum. De loop is het slotstuk van het dertien weken durende hardloopprogramma Fit mei Femke van Omrop Fryslân. In 36 podcasts, ingesproken door Femke de Walle en met zorgvuldig uitgekozen muziek kon iedereen gratis meetrainen om de conditie te verbeteren om zo'n 30 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen, wat neerkomt op zo'n vijf kilometer. De trainingen zijn gemaakt door hardloopcoach en omropcollega Jaring de Groot.

De Simmer yn Fryslân-loop is vijf kilometer lang en onderdeel van de BurgumRun, die op dezelfde dag een parcours heeft uitgezet voor deelnemers die tien en zestien kilometer willen lopen. Het hele spektakel is live te volgen van 11.00 tot 16.00 uur bij Omrop Fryslân op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

De start van de Simmer yn Fryslân-loop is om 14.35 uur. De lopers, waaronder Femke de Walle zelf, worden gevolgd door onder andere een cameraman op een motor. Een compilatie van de dag wordt op televisie uitgezonden om 17.20 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)