Omrop TIP: Het leven van een kickbokser in Fryslân DOK

12 sep 2015 - 11:06

Drie maanden lang volgde programmamaker Janko Kirst twee kickboksers voor de documentaire 'Knokke'. Het gaat om Tom de Smet (19) uit Leeuwarden en Patrick 'Peye' Veenstra (28) uit Zwaagwesteinde. Hun coach Stefan Berkenpas speelt een grote rol in het leven van de beide mannen.

Rechtenstudent Tom is één van de grootste kickbokstalenten van Nederland en dus ook van de wereld, want Nederlanders zijn geweldige kickboksers. Hij combineert zijn studie met sport. Een technische vechter die het ook in de ring moet hebben van zijn intelligentie. Patrick brak zijn voet bij een gevecht. Bij hem volgt Janko het revalidatietraject. Mentaal is Patrick oersterk, want de meeste mensen waren opgehouden na zo'n blessure. Ook zetten sponsors hem onder druk: hij moet in een spannend gevecht presteren om zijn carrière te behouden.

De coach van de boksers, Stefan Berkenpas, is misschien wel de beste kickbokscoach van de wereld. Hij heeft een sportschool in Leeuwarden: Mejiro Gym. Grote vechters uit Amerika komen naar Leeuwarden om door hem te worden getraind. Daarnaast vliegt hij de hele wereld over om boksers te begeleiden bij wedstrijden.

'Knokke' is zaterdag is 15:35 uur en zondag om 12:25 uur te bekijken op NPO 2. En zaterdag op Omrop Fryslân Televisie na Hjoed. Vanwege de heftige beelden worden er twee verschillende versie uitgezonden. Voor 20.00 uur is de aangepaste versie te bekijken, die geschikt is voor alle leeftijden. Na 20.00 uur wordt de originele versie uitgezonden. Of bekijk het programma nu al hieronder.

Trefwoorden: 
Omrop Tip kickbokser Knokke
(advertinsje)