Onenigheid bij Sportclub Heerenveen

11 sep 2015 - 11:21

Er is nog steeds geen witte rook bij SC Heerenveen. Het stichtingsbestuur van de club en de hedendaagse leiding zijn het niet eens over hoe het verder moet met de club. Naar aanleiding van een rapport heeft het stichtingsbestuur voorgesteld wijzigingen aan te brengen in het zeven-koppige bestuur. Volgens het rapport hoeft er niemand weg, maar moet er wel wat worden geschoven met de portefeuilles.

Een deel van het bestuur is het hier niet mee eens, waardoor er nu sprake is van een patstelling. Het stichtingsbestuur zal later een besluit nemen over de toekomst.

De leidinggevende structuur bij Heerenveen bestaat op dit moment uit een stichtingsbestuur en een one-tier board. In het stichtingsbestuur zitten tien mensen met Anne Hettinga als voorzitter. Het one-tier board is de hedendaagse leiding bestaande uit zeven man. Voorzitter is Jelko van der Wiel, Wim Dijk verzorgt de commerciële zaken. Ben Takkenberg is verantwoordelijk voor algemene zaken en veiligheid en Hans Vonk is verantwoordelijk voor voetbalzaken. Er zijn daarnaast ook nog drie leden die toezicht houden: Egon Diekstra, Geert Pieter Vermeulen en Jaap Schuurmans.

Deze structuur is twee jaar geleden bedacht naar aanleiding van een rapport van Jos Vaessen en Lenze Koopmans. Deze twee hebben nu weer een rapport geschreven. Dit rapport kan worden gezien als een soort van evaluatie. Volgens Anne Hettinga zegt het rapport niet dat er mensen uit het one-tier board weg moeten, maar er moeten wel wijzigingen plaatsvinden. Een deel van het one-tier board is het hier echter niet mee eens. Wat die wijzigingen zijn, wil Hettinga niet zeggen. "We zijn het niet eens over hoe we nu verder moeten, dus dan heeft het ook niet zoveel nut om te vertellen wat we precies willen veranderen. We nemen nu een aantal weken de tijd om hier over na te denken, maar echt niet meer. Er hoeven geen mensen weg, maar we moeten hier wel goed over nadenken.

(advertinsje)