Grutte Pier komt tot leven in computergame

10 sep 2015 - 11:17

Na een lange ontwikkelingsperiode lanceert het Leeuwarder bedrijf Triangle Studios donderdag het computerspel Cross of the Dutchman, een spel met 'Grutte' Pier Gerlofs Donia uit Kimswerd in de hoofdrol.

Vanaf donderdag is het computerspel 'Cross of The Dutchman' beschikbaar voor avonturiers, geschiedenisfanatici en liefhebbers van actiegames. Kruip in de huid van een eenvoudige boer die uitgroeit tot de leider van een leger verzetsstrijders. Het uitbrengen van de game komt 500 jaar na het moment dat Pier zijn strijd tegen de Saksen begon.

De game is beschikbaar op PC, Mac en Linux en kan in diverse talen worden gespeeld. Het spreekt voor zich dat het spel ook in het Fries beschikbaar is. In Cros of the Dutchman beleven de spelers de invasie van de Saksen in Fryslân. Pier, een man die vernoemd is vanwege zijn formaat en kracht, raakt betrokken bij het conflict. Daardoor zet hij zelf het leven van zijn familie en vrienden op het spel.

Cross of the Dutchman heeft een lange periode van ontwikkeling gehad. Triangle Studios begon al in 2009 met het ontwerp van het computerspel, maar het project heeft sinds die tijd vele grote aanpassingen gehad. Triangle Studios is erg trots dat Cross of the Dutchman nu beschikbaar is voor het publiek. Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van het computerspel.

(advertinsje)