"Leeuwarden moet actief op zoek naar opvang vluchtelingen"

04 sep 2015 - 15:26

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden moeten met het COA actief op zoek naar onderdak voor vluchtelingen in de gemeente. Een brede groep partijen stelt dat volgende week maandag aan de orde in de gemeenteraad. Volgens PAL/Groenlinks, een van de initiatiefnemers, kan Leeuwarden niet achterblijven, nu er steeds meer mensen werkelijk iets willen doen.

De raad van Leeuwarden nam vorig jaar een motie aan om opvang van vluchtelingen te organiseren, maar daar is tot dusver niets van terecht gekomen. Pal/Groenlinks dringt er op aan om nu actie te ondernemen.

De oproep om op korte termijn huisvesting voor vluchtelingen te zoeken wordt gedaan door PvdA, D66, Pal/Groenlinks, ChristenUnie, FNP en Verenigd Links. Ook Dantumadiel heeft een verantwoordelijkheid als het gaat om opvang van vluchtelingen. Dat zegt het CDA in die gemeente. We kunnen niet doen alsof we er niets mee te maken hebben, terwijl er buiten onze provincie grote problemen zijn en wij hier in relatieve welvaart leven, zo zegt de partij. Inwoners van de gemeente moeten er dan ook begrip voor hebben. De fractie wil van burgemeester en wethouders weten of er een plan is, als er een beroep wordt gedaan op Dantumadiel om vluchtelingen op te vangen.

(advertinsje)