Ook Friezen willen vluchtelingen graag helpen

04 sep 2015 - 13:52

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers COA en Vluchtelingenwerk Noord-Nederland worden op dit moment platgebeld met mensen die wat willen doen voor de vluchtelingen uit Syrië. Mensen bieden van alles aan: van opvanglocaties tot zakken met kleding. Vooral sinds woensdag staat de telefoon roodgloeiend.

Er moet snel in actie worden gekomen voor de vluchtelingen uit Syrië, zeggen David Kools en Finnie de Jong uit Leeuwarden. Ze zijn nog maar net terug van hun vakantie op Lesbos, waar ze met eigen ogen hebben gezien hoe de duizenden vluchtelingen aankwamen.

Kools en De Jong hebben vluchtelingen geholpen om van de boten af te komen en door ze met familie te laten bellen. Ook zorgden ze voor water en fruit. Het stel uit Leeuwarden is onder de indruk van hun ervaringen op Lesbos. Ze hopen dat de beelden die ze gemaakt hebben mensen aanzetten om iets te gaan doen. Lesbos was vrijdag nog het toneel van vechtpartijen tussen vluchtelingen en de politie. De vluchtelingen wilden op de veerboot die naar het Griekse platteland ging. De burgemeester van Lesbos wil de noodtoestand uitroepen, omdat het eiland de vluchtelingenstroom niet meer aankan.

(advertinsje)
(advertinsje)