Opsterland wil gesloten dorpsscholen verkopen

03 sep 2015 - 13:46

De gemeente Opsterland verkoopt de voormalige christelijke scholen van Frieschepalen en Siegerswoude. De schoolgebouwen uit de jaren '20 staan op Funda. De verkoop is een deel van het plan om een aantal gemeentelijke gebouwen af te stoten om zo op onderhoud te besparen. Ook het monumentale 'Huize Bordena' aan de Hoofdstraat van Beetsterzwaag komt in de verkoop, en de uitkijktoren van Bakkeveen.

De gemeente Opsterland hoopt dat de schoolgebouwen per gebouw zo'n twee ton opbrengen. De scholen worden verkocht bij inschrijving. De hoogste bieder mag het pand kopen.

De dorpsscholen mogen worden gebruikt als woonhuis, als bedrijfspand met een maatschappelijk doel, of voor de combinatie wonen en werken. Op 3 oktober is er een open huis en kunnen de gebouwen van binnen worden bekeken. Op 13 november eindigt de inschrijving. De scholen staan al een paar jaar leeg. De 'School met den Bijbel' in Siegerswoude is twee jaren geleden gesloten. School 'Rehoboth' in Frieschepalen is met het openbaar onderwijs opgegaan in een brede school.

(Advertentie)
(Advertentie)