Sportclubs protesteren tegen hogere kosten nieuwe gemeente

25 aug 2015 - 09:39

Sportclubs in Grou en de omliggende dorpen zijn niet blij met de nieuwe sportaccommodaties van de gemeente Leeuwarden, waar de dorpen nu onder vallen. Ze zijn maandagavond massaal naar het stadhuis in Leeuwarden gegaan om dat duidelijk te maken. De gemeenteraad praat maandag over het nieuwe beleid.

De sportverenigingen in de dorpen maken veel meer kosten dan de verenigingen in de stad. Dat komt omdat de sportclubs in de dorpen eigen gebouwen hebben. De dorpsclubs vinden dat ze hiervoor te weinig gecompenseerd worden door de nieuwe gemeente.

De dorpen vallen nu onder gemeente Leeuwarden waar de belasting hoger is dan in hun oude gemeente Boarnsterhim. Binnenkort zal de Leeuwarder gemeenteraad een besluit nemen over het nieuwe beleid.

Ook sportverenigingen uit Leeuwarden zijn niet blij met de sporttarieven. Ze vinden de tariefstelling niet transparant. Wethouder Andries Ekhart heeft toegezegd dat hij binnen twee weken duidelijkheid geeft over de tarieven voor sportverenigingen in de gemeente Leeuwarden.

(advertinsje)