Winst voor Oane Galama en Klaske Nauta in Fryslân Cup

20 aug 2015 - 10:33

Oane Galema (20.94) en Klaske Nauta (16.10) zijn de winnaars geworden van de Fryslân Cup in IJlst. Voor het fierljeppen in Fryslân is dit de afsluiter van het seizoen . Nard Brandsma en Marrit van der Wal werden met 20.27 en 15,27 tweede. Bij de junioren won Bobby Zwaagman door een sprong van 18.46. Spektakel was er bij de jongens. Fries kampioen Gerard Hooisma won met 17.21, een prachtig persoonlijk record. Hessel Haanstra werd met een pr van 17.06 tweede. Sigrid Bokma won bij de meisjes met 14.73.

Sytse Bokma slaagde er niet in om alle wedstrijden in de Gouden Rige te winnen. De Gouden Rige is een serie van zeven wedstrijden. Elke afdeling van het Frysk Ljeppers Boun heeft zo'n fierljepklassieker. Fries juniorenkampioen Sytse Bokma uit Hindeloopen was dit seizoen al zes keer de beste, maar in IJlst haalde hij de finale niet. Wel won hij bij de junioren het algemeen klassement. Andere winnaars van dat klassement zijn Oane Galema, Klaske Nauta en Gerard Hooisma.

Zaterdag is in Vlist (Zuid-Holland) het Nederlands kampioenschap fierljeppen. Vanzelfsprekend is Omrop Fryslân daar bij.

(advertinsje)
(advertinsje)