Bewoners Wergea tegen bomenkap

16 aug 2015 - 12:10

In Wergea willen buurtbewoners maandag de kap van bomen tegenhouden. Ze zeggen dat ze vrijdag geconfronteerd werden met borden in de Van den Bergstraat waar op staat dat de bomen omgezaagd zullen worden.

Eerde is de buurt daar niet over geïnformeerd. Ook is volgens de bewoners onduidelijk wat voor bomen er gekapt worden. Er staan twee populieren, maar ook een esdoorn en een eikenboom. Om te voorkomen dat de rooiers vroeg aan de slag kunnen, zijn er teksten in de bomen opgehangen.

Bewoners willen er zelf ook bij zijn om de kap tegen te houden. De bomen zouden van woningbouwcorporatie Elkien zijn. De bewoners wilden verhaal halen, maar dat is nog niet geslaagd.

In een reactie op een vraag van Omrop Fryslân zegt de woordvoerder het spijtig te vinden dat de situatie zo gelopen is en dat de buurt vooraf niet geïnformeerd is. Het enige doel is om twee populieren te kappen. De andere bomen worden gesnoeid. Elkien heeft besloten dat er maandag medewerkers van de organisatie aanwezig zijn om de bewoners te informeren.

Trefwoorden: 
Wergea actie bomenkap
(Advertentie)
(Advertentie)