Fertochte pakt foar dea skaker

29 mrt 2012 - 12:38

In Moskou is een verdachte aangehouden voor de verdwijning van de schaker Michael de Vrieze uit Burum. Al gauw na de verdwijning van De Vrieze in april 2010 bleek uit onderzoek dat de man is vermoord in de woning van zijn vriendin in de Groninger wijk Paddepoel. Een tweede huisgenoot van Turkse afkomst werd van de moord verdacht, maar was gevlucht naar zijn vaderland Turkije - dat geen onderdanen uitlevert.

Al die tijd hebben justitie en politie stilgehouden dat sporen van geweld zijn gevonden en gewacht tot de verdachte het land verliet.

De 35-jarige Turk is al op 12 december aangehouden en woensdag aan Nederland uitgeleverd. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het lichaam van De Vrieze is nog niet gevonden. Volgens persofficier Henk Mous hebben politie en justitie geluk gehad dat er in deze zaak een verdachte kon worden aangehouden. Schaakclub De Twee Kastelen in Buitenpost is blij dat er eindelijk wat duidelijkheid komt over de vermissing van clublid Michael de Vrieze.

(Advertentie)
(Advertentie)