Uitgaansgeweld tegen politie

26 mrt 2012 - 12:01

De politie heeft zaterdagnacht negen stappers opgepakt wegens uitgaansgeweld. Het liep volgens de politie uit de hand in de Oude Doelesteeg en de Prins Hendrikstraat. Op beide plaatsen moest de politie stevig ingrijpen om de orde weer te herstellen. Verschillende agenten werden hierbij geslagen, geschopt en beledigd.

In de Doelesteeg ontstond het tumult toen een Leeuwarder (53) een portier bedreigde. De man werd aangehouden, maar omstanders keerden zich hierbij tegen de politie. De politie heeft toen de Doelesteeg schoongeveegd.

Verschillende mensen werden aangehouden. Naast de zoon (18) en dochter (22) van de eerste man, werden daarbij nog twee Leeuwarders van 18 en 19 jaar opgepakt omdat ze de agenten en portiers bedreigden, beledigden en aanvielen. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De 53-jarige verdachte was in bezit van een mes. Dat is in beslag genomen.

In de Prins Hendrikstraat moest de politie ingrijpen bij een vechtpartij in een horecazaak. Deze vechtpartij ging door op straat. Toen de politie wilde ingrijpen keerde een groep van 40 mensen zich tegen de politie, waarbij agenten werden geslagen, geschopt en beledigd. De politie moest toen een linie vormen en de wapenstok gebruiken om de straat leeg te krijgen. In de Prins Hendrikstraat werden vier mannen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Trefwoorden: 
uitgaansgeweld
(advertinsje)
(advertinsje)