LC wordt mogelijk verkocht

19 mrt 2012 - 17:07

De Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden worden mogelijk als los krantenbedrijf verkocht door uitgeverij NDC/VBK. Dat is nodig om nieuwe aandeelhouders voor de uitgeverij te krijgen. Volgens de raad van bestuur past het uitgeven van kranten niet goed bij het maken van romans of schoolboeken.

NDC/VBK is in de schulden gekomen door de aankoop van edukatieve uitgeverij Thieme Meulenhoff. Aandeelhouder ING heeft destijds een deel van de schuld omgezet in aandelen, maar wil daar nu uitstappen.

Volgens de raad van bestuur is het nu nog te gauw om te zeggen of er belangstelling is van potentiele aandeelhouders en wie dat zijn. Er wordt gezegd dat De Telegraaf of Wegerer belangstelling zou hebben voor de kranten. Groot-aandeelhouder Je Maintiendrai wil niet reageren op de belangstelling van De Telegraaf of Wegener. De Leeuwarder Coutant onthoudt zich eveneens van commentaar. Uit kringen rondon de krant blijkt wel dat men zich zorgen maakt over de overname. De kranten zouden mogelijk gedwongen worden tot meer samenwerking.

Het is belangrijk dat de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden zelfstandige kranten blijven en niet opgaan in de regio-edities van Wegener of De Telegraaf. Dat zegt vakvereniging NVJ in reactie op het nieuws dat beide kranten mogelijk losgekoppeld worden van de grote uitgeverij NDC/VBK.

Trefwoorden: 
LC
(Advertentie)
(Advertentie)