Groot Lankum eindelijk open voor potentiële bewoners

13 aug 2015 - 17:04

Het had eigenlijk al drie jaar klaar moeten zijn, maar donderdag konden potentiële bewoners voor het eerst het verbouwde psychiatrische ziekenhuis Groot Lankum in Franeker bekijken. Het historische gebouw is nu een woonzorgcomplex met 70 luxe appartementen voor rijke ouderen.

De bouw van Konings State liep vertraging op, omdat de opdrachtgever de financiering niet rond kregen. Donderdag mochten de eerste mensen naar binnen om het modelappartement te bekijken. In november moet het complex worden opgeleverd.

De eerste projectontwikkelaar Predium BV ging failliet. In 2010 werd European Care Residence eigenaar en had 15 miljoen euro klaarliggen voor de renovatie van het prachtige gebouw aan de rand van de stad. Maar de crisis kwam en nadat de eerste 7,5 miljoen gebruikt was voor de binnenkant was het geld op. De bouw heeft toen zo'n twee jaar stilgelegen en kon door een lening (wurkje foar Fryslân) van de provincie weer opgepakt worden. Donderdag dus een spannende dag. De eerste potentiële bewoners konden een bezoek brengen aan een modelwoning, van alle gemakken voorzien.

Trefwoorden: 
woonzorgcomplex Groot Lankum
(advertinsje)
(advertinsje)