BSB Staalbouw medeaansprakelijk voor brugongeluk

13 aug 2015 - 16:30

BSB Staalbouw uit Burgum wordt door de gemeente Alphen aan de Rijn medeaansprakelijk gesteld voor de schade door het brugongeluk van 3 augustus. Toen vielen twee kramen om, met daarin een door het bedrijf gemaakt brugdek. Het gevaarte kwam neer op een aantal huizen en winkels en zorgde voor een flinke schade.

Volgens de gemeente Alphen aan de Rijn zijn BSB, maar ook aannemersbedrijf Mourik, in gebreke gebleven en daarom aansprakelijk voor de schade. De gemeente heeft ondertussen 25 meldingen van schade binnengekregen.

Er wordt nog gewerkt aan een plan van aanpak voor het weghalen van de kranen en het brugdek.

Bouwbedrijf Mourik zegt dat niet zij, maar BSB Staalbouw uit Burgum verantwoordelijk is voor de schade door het ongeluk met de omgevallen kranen in Alphen aan de Rijn. Mourik begrijpt dat de gemeente beide bedrijven verantwoordelijk houdt voor de schade, maar geeft ook aan dat het werk is uitbesteed aan BSB. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend.

BSB Staalbouw zegt dat niet zij, maar kraanbedrijf Peinemann verantwoordelijk is. Volgens BSB hebben zij wel het brugdek gemaakt, maar is het plaatsen uitbesteed aan Peinemann en is die daarom ook aansprakelijk voor de schade door het mislukken van het plaatsen.

Trefwoorden: 
BSB Staalbouw brugongeluk
(advertinsje)