Friese kampioenen Oane en Hiske winnen It Heidenskip

13 aug 2015 - 09:34

Vier van de vijf Friese polsstokverspringkampioenen wonnen ook de revanchewedstrijd bij It Heidenskip. Vooral de prestaties van Hiske en Oane Galama, geen familie, vielen op. Hiske sprong bij de vrouwen haar vijf jaar oude persoonlijke record uit de boeken. Ze bracht het van 16.33 naar 16.47 en het had nog verder gekund. Oane Galama won zijn thuiswedstrijd met 20.88. Sytste Bokma was na het FK van afgelopen zaterdag in Winsum opnieuw de beste junior. Hij sprong 19.25. Maureen Poiesz was de vierde kampioen die met 14.63 de meisjesklasse won.

Bij de jongens ging de winst niet naar Fries kampioen Gerard Hooisma, maar winnaar Wietse Nauta sprong wel als een kampioen. Hij won met een machtig persoonlijk record van 17.96, een verbetering van 1 meter en 23 centimeter.

Sytse Bokma pakte bij de junioren niet alleen zijn zestiende dagtitel, hij verbeterde ook het klassementsrecord bij de junioren. Het resultaat van de zeven beste sprongen van het seizoen stond na vorig seizoen op naam van Age Hulder met 134 meter en 87 centimeter. Fries kampioen Bokma heeft nu een totaal van 135 meter en 20 centimeter achter zijn naam staan.

(Advertentie)
(Advertentie)