Ljeppers Boun verwacht probleem met vervoer polsstokken

12 aug 2015 - 13:49

Het Frysk Ljeppers Boun maakt zich ernstig zorgen over nieuwe Europese regelgeving. De nieuwe regels zorgen ervoor dat de wedstrijdpolsstokken niet langer over de weg vervoerd kunnen worden. Op dit moment vindt dat plaats met een speciale wagen voor de polsstokken. Hierin zit een zogenaamd remlucht-systeem, maar vanaf 1 januari mag dat niet meer.

Een oplossing zou kunnen zijn om alle ljep-afdelingen een aantal polsstokken te geven, maar dat is veel te duur. Die kosten zijn ongeveer 70.000 euro. Ook het kopen van een nieuwe vrachtwagen zou te duur zijn voor de bond.

Naast de moeilijkheden met het vervoer van de polsstokken maakt de bond zich ook druk over de toekomst van de jongeren bij het polsstokverspringen. Er liggen op dit moment niet genoeg schansen, waarop de jeugd kan trainen. Zo'n kleinere schans is verstelbaar en maakt het makkelijker om te springen. De kosten voor het maken van extra schansen voor de jongeren liggen volgens de bond op zo'n 40.000 euro.

De FNP heeft ondertussen schriftelijke vragen ingediend over de problematiek met de wagen voor de polsstokken en de toekomst voor de jongeren bij het polsstokspringen.

(advertinsje)