Drachtstercompagnie investeert 65.000 euro in winkel

11 aug 2015 - 09:29

Een crowdfundingactie onder inwoners van Drachtstercompagnie en omstreken voor de supermarkt in het dorp heeft maar liefst 65.000 euro opgebracht. Met deze financiele basis wordt het veel makkelijker voor Kerstin en Cor van Kammen van de Helianthus Zathe om de winkel over te nemen.

De huidige eigenaren Bouke en Grietje Haverkamp zullen later dit jaar ophouden en de winkel verkopen. Tegelijk wilden ze graag de winkel voor het dorp behouden. Haverkamp heeft zelf de nieuwe ondernemers van Helianthus Zathe benaderd om de winkel over te nemen.

Dankzij de geslaagde crowfundingactie, die ook ondersteund werd door het dorpsbelang, lijkt dat nu te slagen. De nieuwe ondernemers hebben vlakbij het dorp een zorgboerderij met dagbesteding. Zij zijn van doel om de dorpswinkel met hulp van hun medewerkers en dagbestedingsklanten draaiende te houden. De winkel zal wel iets aangepast worden. Het assortiment zal worden uitgebreid met biologische- en streekproducten. Ook wordt het in de toekomst mogelijk om een bakje koffie te drinken op het terras voor de winkel.

(Advertentie)
(Advertentie)