PvdA wil structureel minder politie-inzet bij SC Heerenveen

10 aug 2015 - 14:56

Heerenveen moet het voorbeeld van Alkmaar volgen en proberen om structureel veel minder politie in te zetten bij het betaald voetbal. Dat vindt de Partij van de Arbeid van Heerenveen. De PvdA vindt dat de organisatie die de wedstrijd organiseert, sportclub Heerenveen, moet proberen om zelf voor de veiligheid te zorgen.

De PvdA wil van burgemeester Van der Zwan weten of hij dat ook zo ziet. Er komt binnenkort een overleg tussen gemeentes in Nederland en eredivisieclubs over het organiseren van wedstrijden met geen of veel minder politie.

Volgens de PvdA moet Heerenveen hier actief aan meedoen. De partij is er zelf van overtuigd dat de meeste wedstrijden van SC Heerenveen heel goed zonder politie-inzet gespeeld kunnen worden.

De PvdA is niet te spreken over de incidenten bij de supportersdemonstratie van afgelopen vrijdag. Bij die demonstratie tegen de politie-acties werden vertegenwoordigers van de pers bedreigd. De PvdA wil van burgemeester Van der Zwan weten waarom hij hier niet meteen afstand van heeft genomen. Volgens de PvdA had de burgemeester veel harder mogen ingrijpen bij de demonstratie van vrijdag.

(advertinsje)