Omrop TIP: Eneco Tour om 15.00 uur live op Omrop Fryslân

10 aug 2015 - 12:06

De eerste etappe van de Eneco Tour 2015 vindt dit jaar plaats in Fryslân. Op maandag 10 augustus starten de wielrenners in Bolsward waarna ze 183,5 kilometer door Fryslân fietsen. Omrop Fryslân stuurt de etappe vanaf 15:00 uur live uit.

Sinds 2005 wordt jaarlijks de Eneco Tour verreden door België en Nederland. Deze UCI Worldtour wedstrijd bestaat uit zeven ritten met de finish op de Muur van Geraardsbergen in België. Dit jaar zijn de start en finish van de eerste etappe in Bolsward. Bij de rit door Fryslân komen wielrenners onder andere langs bij Franeker, Harlingen, Sloten, IJlst, Stavoren, Hindeloopen en Workum. Het is negen jaar geleden dat de Eneco Tour voor het laatst door Fryslân ging. Toen won Tom Boonen de rit.

Op maandag 10 augustus stuurt Omrop Fryslân de etappe door Fryslân vanaf 15:00 uur live uit op televisie. De uitzending is ook te volgen op internet en de app van Omrop Fryslân. Het commentaar bij de beelden wordt verzorgd door Koos Wieling en Andries Bakker. Ook op de radio wordt verslag gedaan van de etappe door Fryslân.

Eerste etappe Eneco Tour 2015:
Op maandag 10 augustus vanaf 15:00 uur op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

Trefwoorden: 
wielrennen Eneco Tour Bolsward
(advertinsje)