Verkeer kan na ernstig ongeluk weer over de Afsluitdijk

09 aug 2015 - 16:41

De Afsluitdijk richting Noord-Holland is zondag zo'n vier uur afgesloten geweest na een ernstig ongeluk bij Breezanddijk met verschillende auto's, een camper en een caravan. Om 16.00 uur werden twee rijstroken weer opengesteld voor het verkeer. De files die eerder op de dag ontstonden, zijn opgelost.

Bij het ongeluk zijn enkele mensen gewond geraakt. Naast politie, brandweer en ambulances werd ook een traumahelikopter ingezet. De brandweer bevrijdde een automobilist, die bekneld zat in de auto. Het gaat om een man uit Sliedrecht (49).

Het ongeluk zou zijn ontstaan toen een man uit Creil (52) probeerde om een camper in te halen. Precies op dat moment ging de camper zelf naar links om de auto met caravan voor zich in te halen. Toen de man uit Creil begon te toeteren, stuurde de camper naar rechts, waarbij hij de caravan raakte. De caravan raakte los van de auto en belandde op de zijkant. In de auto zat de man uit Sliedrecht, die zwaargewond raakte. Zijn vrouw raakte lichtgewond, maar kon ter plekke worden geholpen.

Na het ongeluk was een noodreparatie aan de weg nodig. Het duurt daardoor wat langer voordat de Afsluitdijk weer vrijgegeven kon worden aan het verkeer. Het verkeer kreeg in de tussentijd het advies om een andere route over de A6 te rijden.

(advertinsje)
(advertinsje)