SC Heerenveen stelt teleur tegen Real Mallorca

02 aug 2015 - 10:16

SC Heerenveen heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen teleurstellend afgesloten. Tegen Real Mallorca, de nummer 16 van de tweede divisie in Spanje, verloor Heerenveen met 1-0.

In het Abe Lenstra Stadion maakte Heerenveen niet echt reclame voor het nieuwe seizoen. Beide ploegen kregen bijna geen kansen. Vlak na rust maakte Youness Namli een domme overtreding in het 16-metergebied. Adolfo Enriquez scoorde met een 'panenka'. Na een uur spelen kreeg Kenneth Otigba zijn tweede gele kaart voor het vasthouden van een doorgebroken speler.

Na twintig minuten viel Slagveer geblesseerd uit, maar zijn blessure lijkt mee te vallen. Zijn plaats werd ingenomen door Tarik Kada. Heerenveen miste voor deze wedstrijd zes spelers met een blessure: Van Aken, St. Juste, Van Anholt, Larsson, Schmidt en Buijs. De verwachting is dat de Larsson en Van Anholt de eerste wedstrijd van het seizoen, volgende week vrijdag tegen de Graafschap, wel halen. Van Aken en St. Juste zijn meer een vraagteken. Schmidt loopt nog op krukken en zal er niet bij zijn, Buijs is al langer uitgeschakeld en hij denkt in september weer op het veld te staan.

Opstelling Heerenveen: Mulder, Marzo, Otigba, Bijker, Cavlan, Van den Boomen, Van den Berg, Thern, Slagveer (Kada), Veerman en Namli.

(advertinsje)