"PC kan vlugger en aantrekkelijker"

30 jul 2015 - 13:13

De PC in Franeker kan wel wat aantrekkelijker worden gemaakt voor het publiek. Dat zegt Tjalling van den Berg uit Heerenveen. Hij is bij de kaatssport betrokken met de sportopleiding CIOS nieuwe generaties kaatstrainers opleidt. Van den Berg vond de PC mooi, maar ook veel te lang duren.

Hij vindt dat het publiek wel wat meer uitleg kan krijgen van de speakers bij de kaatswedstrijd. Verder moet de tijd voor het inslaan korter worden gemaakt, zodat de partijen sneller na elkaar kunnen worden gespeeld.

Diverse sporten zijn de laatste jaren aantrekkelijker gemaakt, zegt Van den Berg. De kaatssport moet daarin meegaan om aantrekkelijk te zijn voor nieuwe generaties sporters en sportliefhebbers.

Volgens kaatskenners was de PC van dit jaar redelijk saai. De finale was eenzijdig en snel beslist en ook in de andere partijen was maar weinig spanning. Veel kenners denken dat dat komt door het invoeren van het plaatsen van topparturen. Daardoor zouden er in de eerste en tweede omloop minder spannende partijen zijn.

KNKB-voorzitter Wigle Sinnema denkt ook dat de PC er niet aan gaat ontkomen om met de tijd mee te gaan. Maar het hoeft van Sinnema niet allemaal sneller te gaan. Volgens hem is de 'traagheid' van de PC-dag net één van de charmes van de kaatssport.

(advertinsje)