Omgewaaide tenten en bomen, veel schademeldingen

25 jul 2015 - 17:25

Rond zes uur telde de brandweer meer dan 87 stormschademeldingen. Op Vlieland is de brandweer opgeroepen om te helpen bij het opruimen van omgewaaide tenten op de camping Stortemelk. Veel kampeerders hebben onderdak gezocht in het recreatiegebouw. Dat zit helemaal vol. De kroegen op het eiland zitten ook vol, omdat de watersporters uit de haven onderdak hebben gezocht.

Uit andere plaatsen komen intussen ook meldingen van schade. Het gaat dan onder andere om omgewaaide bomen in Harlingen en Koudum. Aan de weg tussen de laatstgenoemde plaats en Molkwerum zijn tientallen bomen omgewaaid.

Er komen onder andere ook schademeldingen uit Gaastmeer, Makkum, Pingjum, Terwispel, Dronrijp en Nes op Ameland binnen. In Joure is het Familiefestival van de ballonfeesten eerder opgehouden. Het avondprogramma daar was al afgezegd.

Hulpdiensten proberen op dit moment bij één van de eilanden in het Sneekermeer te voorkomen dat een kruiser losslaat. En bij het theehuis in Grou wordt hulp geboden aan een losgeslagen aak.

Van diverse kanten wordt geadviseerd niet de weg op te gaan. Op de A7 tussen De Tijnje en Tjalleberd en tussen Heerenveen-West en Oudehaske liggen volgens de verkeersinformatiediensten ook takken op de weg. Dat geldt ook voor lokale wegen.

Tussen Leeuwarden en Hardegarijp is een boom op het spoor gewaaid. Treinreizigers worden met bussen vervoerd.

Volgens weerman Piet Paulusma neemt de storm tussen 19.00 uur en 20.00 uur vanavond af.

Trefwoorden: 
storm zomerstorm
(advertinsje)