Raad Ameland tegen bouw groot wellness-centrum

13 jul 2015 - 21:40

Op Ameland komt geen groot wellness-centrum. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft maandagavond tegen de bouw van een groot resort met honderd hotelkamers gestemd. De stemming eindigde in zeven stemmen tegen en vier voor.

De tegenstemmen kwamen van de fracties Algemeen Belang Ameland, CDA en één fractielid van Ameland'82. Zij vinden de accommodatie niet passen in het landschap van het eiland.

Het plan kwam van de Vlielander ondernemer Harry Westers. Het gaat om een park met 100 appartementen of hotelkamers bij het gebied De Vleyen bij Nes.

De weerstand op Ameland tegen het plan richtte de actiegroep 'De Waakvlam' op. Ze wezen er op dat dit gebied, met onder andere discotheek De Swinging Mill, te druk is en dat voor wellness rust en ruimte nodig is. Bovendien vinden de actievoerders het project te groot voor het kleinschalige karakter van Ameland.

Er waren ook nog eilandbewoners voor het plan. VVV-directeur Cinto Prospert denkt dat het wellness resort mischien wel 100.000 extra bezoekers kan opleveren, ook buiten het hoogseizoen om. Volgens hem past het plan juist heel goed op Ameland.

Trefwoorden: 
Ameland wellness centrum
(advertinsje)