Besluit over Bad-, Welness- en Spa resort op Ameland

12 jul 2015 - 12:10
Foto: Omrop Fryslân

Maandagavond neemt de gemeenteraad van Ameland een besluit over het Bad, Welness- en Spa resort Noordsee, een plan van ondernemer Harry Westers. Het gaat om een park met 100 appartementen of hotelkamers bij het gebied De Vleyen bij Nes.

De weerstand op Ameland tegen het plan is georganiseerd in actiegroep 'De Waakvlam'. De groep wijst erop dat dit gebied, met onder andere discotheek De Swinging Mill, te druk is en dat voor wellness rust en ruimte nodig is.

Daarnaast vinden de actievoerders het project te groot voor het kleinschalige karakter van Ameland.

Er zijn ook eilanders voor het plan. VVV-directeur Cinto Prosperi denkt dat het wellness resort misschien wel 100.000 extra bezoekers zal opleveren, ook buiten het hoogseizoen. Volgens hem past het plan heel goed bij Ameland.

Ondernemer Westers wil, in samenwerking met Kontour Vastgoed, 100 hotelkamers bouwen. Voor het wellness resort zal het bronwater opgepompt worden dat op 700 meter diepte bij Nes in de grond zit.

De ondernemer zal daarvoor een groot stuk grond moeten overnemen van het Natuurcentrum en van de gemeente. Verder moet de Molenweg omgelegd worden naar de Strandweg.

(Advertentie)
(Advertentie)