Heerenveen vergeet te scoren tegen Motherwell

09 jul 2015 - 22:08

SC Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd tegen een betaald voetbalclub gelijkgespeeld. Tegen het Schotse Motherwell kwam de ploeg van coach Dwight Lodeweges niet verder dan 0-0. Voor de rust was Heerenveen veel beter dan de Schotten, maar vooral aanvallers Slagveer, Namli en Veerman hadden het vizier niet op scherp en lieten veel kansen liggen.

In de tweede helft wisselde Lodeweges zeven spelers en dat kwam het spel niet ten goede. Motherwell staat in Schotland niet bekend als een topper. Ze konden via de nacompetitie nog net op het hoogste niveau actief blijven.

Opstelling eerste helft: De Fockert, Van Anholt, St Juste, Bijker, Cavlan, Van den Boomen, Thern, Joey van den Berg, Slagveer, Veerman en Namli.

In de rust wisselde Lodeweges Thorsby voor Thern. In de 70e minuut kwamen er zeven nieuwe spelers in het veld: Schoop, Marzo, Van Koesveld, Huizing, Gartenmann, Voest en Amin. Alleen keeper De Fockert, Thorsby, Cavlan en Slagveer bleven staan.

Een groepje Heerenveensupporters hing in de eerste helft een spandoek op met de tekst: 'Phoenix Security en Ben + Stasi maatjes: exit'. De letter 'S' van Security werd geschreven met een SS-logo, verwijzend naar de Waffen SS uit de Nazi-Duitsland tijd. Wat er precies met het spandoek bedoeld werd, is niet duidelijk, maar het zou gaan om Ben Takkenberg, hoofd beveiliging van SC Heerenveen. De beveiliging, onder andere van het bedrijf Phoenix Security, haalde het spandoek in de rust weg.

(Advertentie)
(Advertentie)