Zoektocht bevrijdingsbaby naar biologische vader gaat door

09 jul 2015 - 15:09

De zoektocht naar zijn biologische vader gaat voor de 69-jarige Leo Woudstra door. Woudstra is vlak na de oorlog in Sneek geboren en heeft nooit zijn vader gekend. Zijn moeder wilde het geheim nooit prijsgeven. Na twee doorlopende sporen - het dna matchte niet - bracht de zoektocht Woudstra donderdag terug naar Sneek. Een spannende dag voor Woudstra, want zijn mogelijke verwekker leeft nog en weet nog van niets.

Lang heeft Woudstra gedacht dat zijn vader een Canadees zou zijn, want het enige dat zijn moeder kwijt wilde, is dat ze wat met een soldaat met de naam Bill heeft gehad. Vanwege het streng katholieke milieu van de familie, wilde zijn moeder er verder nooit over praten. Ook de zwangerschap van Leo werd verborgen gehouden.

Met een Canadese veteraan, die na de bevrijding in Sneek zat, matchte het dna in 1995 al niet. Omdat zijn moeder heeft gewerkt bij verschillende huishoudingen in Sneek, zijn er voor zoon Leo meerdere mogelijkheden. Nadat hij zijn verhaal heeft gedaan in de Fryslân DOK 'Wat de oarloch mei ús die' kreeg hij verschillende reacties. Daarvan volgt Woudstra nu een spoor. Ook als dit nieuwe spoor op niets uitloopt, heeft hij nog een paar mogelijkheden in Sneek en in Canada om erachter te komen wie zijn vader was of is.

Bekijk hier de Fryslân DOK terug.

(advertinsje)