Allereerste volledige triatlon van Fryslân van start

05 jul 2015 - 10:53

In Warns is zondag de allereerste volledige triatlon van Fryslân begonnen. Om 7 uur gingen de deelnemers bij het Roode klif het water in om 3,8 kilometer te zwemmen. De circa 70 deelnemers fietsen daarna een route van 180 kilometer door Gaasterland. De triatlon wordt afgesloten met een volledige marathon. De finish is bij het Roode klif in Warns.

De weersomstandigheden waren eerst uitstekend, ondanks de hitte. Later op de zondagochtend kwamen naderden buien. De organisatie roept deelnemers op om even uit de race te stappen als ze het niet vertrouwen.

De triatlon zou eerst zaterdag worden gehouden, maar op het laatste moment is dit nog uitgesteld vanwege de extreme warmte. Omdat de organisatie voor een groot deel door vrijwilligers wordt gedaan, heeft dit heel wat moeite gekost. Pas zaterdagavond laat was de volledige bezetting weer rond.

Deelnemers die de triatlon volbrengen, mogen zich Frysmannen noemen. Deze benaming is een knipoog naar de triatlon Iron Man op Hawaï. In Warns doen naast Nederlanders ook Belgen en Duitsers mee.

Trefwoorden: 
triatlon
(advertinsje)