Rijksbudget Jeugdzorg op Terschelling helft kleiner

02 jul 2015 - 13:28

Gemeentes kunnen volgend jaar rekenen op veranderingen in het budget voor de jeugdzorg. Het tijdschrift Binnenlands Bestuur heeft lijstjes opgesteld van verliezers en winnaars. Bij de meeste gemeentes zijn de verschillen klein, maar sommige gemeentes krijgen veel minder geld.

Terschelling is de grootste verliezer. De gemeente krijgt volgend jaar de helft van wat ze nu krijgen. In het lijstje van de gemeenten die meer krijgen, staat ook een Waddeneiland op nummer 1. Schiermonnikoog krijgt twaalf keer zo veel als vorig jaar, het budget stijgt van 7000 naar 84.000 euro. Dantumandiel en Ferwerderadiel krijgen ook meer, maar niet zoveel als Terschelling.

Tot nu toe wordt het budget verdeeld op basis van de voorgeschiedenis van een gemeente. Gemeentes waar inwoners veel zorg toegewezen kregen, krijgen het jaar daarop ook het meeste geld.

Vanaf volgend jaar wordt het geld verdeeld op basis van 'objectieve criteria'. Dat houdt in dat met cijfers vastgesteld wordt hoeveel zorg er binnen een gemeente nodig is. Daar krijgt iedere gemeente dan een vast bedrag voor.

Trefwoorden: 
Terschelling jeugdzorg budget
(advertinsje)