Gesprek Proloog en geschorste ouders van De Wester

01 jul 2015 - 13:54

De geschorste ouders van de Leeuwarder basisschool De Wester hebben woensdag met onderwijskoepel Proloog gepraat. Beide partijen komen elkaar niet tegemoet, maar het gesprek is volgens een woordvoerder van de ouders rustig verlopen. Vorige week ontstond een conflict omdat de ouders ontevreden zijn over de schoolleiding betreffende klachten van geweld, intimidatie en misbruik door een 6-jarige leerling.

In een gesprek is besloten om alle kinderen toe te laten tot het slotfeest, maar geen ouders. Proloog zegt er alles aan te doen om de veiligheid op het feest te garanderen.

De school heeft aangifte gedaan bij de politie, nadat ouders donderdag verhaal haalden op school. De geschorste ouders doen dat ook op aanraden van hun advocaat. In een brief aan andere ouders, sprak Proloog van grensoverschrijdend gedrag. Dat vinden de ouders laster. Ook wordt een formele klacht ingediend bij de onderwijsinspectie tegen de schoolleiding.

De zeven geschorste kinderen komen niet terug op De Wester. Ouders van tien andere kinderen zeggen dat ze ook niet naar een andere school gaan. Woensdagavond is nog een besloten bijeenkomst voor de andere ouders op school. Daarvan krijgen de geschorste ouders een verslag, zo is afgesproken.

(advertinsje)