Onderzoek naar gebruikt verfpoeder Colorrun

29 jun 2015 - 12:52

De leverancier van het verfpoeder dat zondag gebruikt is bij de Crazy Colorrun in Hempens en Teerns zal onderzoek wat er met het poeder aan de hand is. Deelnemers aan de run krijgen de verf niet uit hun haren en kleren. Door de regen zou de kleur meer in het haar en de kleding trekken. Vooral blond haar is een probleem.

Het bedrijf Colorsensation dat de run georganiseerd heeft, stelt de leverancier van het poeder aansprakelijk. Dat is het bedrijf Holi King uit Diemen; zij zeggen zoiets nog nooit eerder te hebben meegemaakt. Het poeder is gemaakt van maismeel met kleurstoffen.

Het is een 100 procent biologisch product dat geen kwaad kan.

De leverancier van het poeder zegt dat alcohol zou moeten werken om de kleur weg te krijgen. Andere tips op sociale media zijn biotex en bruistabletten. Er zijn ook al kapperszaken die tegen gereduceerd tarief een knip- en kleurbeurt aanbieden. Ook een pizzeria biedt gratis een tweede pizza aan mensen die de kleur niet uit hun haar krijgen.

Op de Facebook-pagina van Colorsensation staat het volgende:

Het poeder welke we gebruiken wordt extern ingekocht en hier hebben we in het verleden nooit problemen mee gehad, u begrijpt dat wij hier erg van geschrokken zijn.
We hebben dan ook per direct besloten om deze poeders te vervangen in ons assortiment.
Om alles te inventariseren zijn wij tijd nodig om de balans op te maken, wij vragen hiervoor begrip.Wij verzoeken indien u schade heeft deze te melden via het contactformulier op www.colorsensation.nl deze zal beoordeeld worden conform de algemene voorwaarden.

Kijk op https://www.facebook.com/events/357913767726298/

(advertinsje)