Klachten over verf na Crazy Color run in Hempens en Teerns

29 jun 2015 - 09:44

De Crazy Color run in Hempens en Teerns heeft zondag voor veel deelnemers een vervelend staartje gekregen. De loop ging over een afstand van 5 kilometer en onderweg werden de deelnemers met allerlei kleuren verfpoeder ondergespoten. Na afloop van de tocht bleek dat de verf bijna niet te verwijderen is uit het haar en de kleding.

De Crazy Color run maakte onderdeel uit van de markt in Hempens en Teers en werd mede georganiseerd door het bedrijf Colorsensation. Colorsensation liet via Facebook weten dat ze nooit eerder problemen hebben gehad met het gekleurde poeder. Ze hebben contact opgenomen met de leverancier.

Op de Facebook-pagina van de organisatie regent het intussen klachten van deelnemers. Zo schrijft Anja Lautenbach uit Leeuwarden: "Hoezo makkelijk uitwasbaar? Van blond naar rood/paars na 5 km hardlopen...." Anna Vroom út Ljouwert lit witte: "Ook ik heb Van alles geprobeerd maar nee de rode/blauwe/groene/gele kleuren zijn NIET uit mn haar te krijgen. Hoe zal dit wel werken? Kan je niet maken als organisatie!!!!". Ook Kimberly de Lang uit Wolvega deed mee en reageert op Facebook: “En nu? Ik heb al Robijn geprobeerd, Vanish, Olieshampoo van Kneipp, Head & Shoulders, blond shampoo.. En ben nog steeds een gekleurde paradijsvogel”.

Een hoop gedupeerden vragen de organisatie of de schade wordt vergoed. Hilde Tinga uit Leeuwarden bijvoorbeeld: "Kunnen wij de kapper kosten vergoed krijgen? Aangezien ik en mijn zus groen en rood haar hebben nu! Wat is dit vreselijk geregeld, allemaal klachten wat voor poeder hebben jullie gebruikt! De andere colorruns was er niks aan de hand!".

Op Facebook verschijnen ondertussen ook allemaal tips om het spul uit het haar te krijgen. De tips variëren van bruistabletten en anti-roosshampoo tot Biotex.

(advertinsje)