Leeuwarder Hanna Tlustochowics kandidaat beste buurvrouw

25 jun 2015 - 09:59

Hanna Tlustochowics uit Leeuwarden zou wel eens de beste buurvrouw van Nederland kunnen worden. Eerder werd zij al uitgeroepen tot de beste buurvrouw van Fryslân en donderdagmiddag zal de jury, met onder andere weerman Piet Paulusma en presentatrice Pernille La Lau, haar vergelijken met de beste buren van de andere provincies.

Buurvrouw Hanna is opgegeven door haar buren Florian Lang en Joeri Uilenreef. Volgens hen zorgt Hanna voor positieve energie in Heechterp-Schieringen. Zo voorziet ze bijvoorbeeld buurtgenoten van groente en fruit uit haar eigen tuin.

"Ondanks dat ze slechthorend en slechtziend is, houdt ze al meer dan twintig jaar het portiek schoon en verzorgt ze de tuin. Op verjaardagen krijgen we cadeautjes, planten en taart. Op andere dagen krijgen we nieuw meubilair, groente, fruit, zelfgemaakte jam en nog veel meer. Het is een kleine greep uit haar geven en gunnen aan anderen. Haar hart zit op de goede plaats en de buurt mag van geluk spreken dat zij hier woont", spreken Florian en Joeri lovende woorden over hun buurvrouw.

(Advertentie)
(Advertentie)