Honderden stakers bij staking in de metaal

19 jun 2015 - 11:14

Metaalbedrijven in Harlingen, Franeker, Het Bildt, Leeuwarden, Feanwâlden, Dokkum, Driezum, Sneek en Winsum worden vrijdag platgelegd door een grote staking. Die is vrijdagmorgen om 7 uur begonnen duurt 24 uur. De vakbonden FNV en CNV hebben de medewerkers in de metaal opgeroepen om het werk neer te leggen. De vakbonden kunnen het niet eens worden met de werkgevers over de nieuwe cao.

De werknemers vinden dat er teveel flexibiliteit van hun wordt verwacht. Ook willen ze een loonsverhoging. De onderhandelingen zitten muurvast.

De laatste keer dat er zo’n grote staking in de Friese metaal was, is twee jaar geleden. In Leeuwarden gaat het onder andere om de bedrijven FIB Industries, Strukton Worksphere, Imtech, Pranger-Rosier Installaties en Cofely. In Sint Jacobiparochie wordt er gestaakt bij Meijer Plaatwerk, in Franeker onder andere bij Oostwoud en in Harlingen bij Icon Yachts en Damen Shipyards. En in Dokkum gaat het om de bedrijven SMI, NNDI en ENSO. De vakbonden tellen vrijdagmorgen vroeg al zo’n 400 stakers.

Trefwoorden: 
staking metaal muurvast
(advertinsje)