Deel raad Leeuwarderadeel stapt op vanwege ruzie

22 maaie 2015 - 12:16

Een deel van de gemeenteraad van Leeuwarderadeel is donderdagavond opgestapt. De raadsleden van GemeenteBelangen en de FNP zijn het oneens met het raadsvoorstel om een fiets- en wandelroute aan te leggen. Gemeentebelangen en FNP zijn voorstanders van de komst van het spoorfietstraject. Het vorige college had hier al een toezegging over gedaan, maar het nieuwe college heeft zijn eigen plannen met het traject.

Volgens GemeenteBelangen en de FNP staat het college niet open voor andere ideeën. Met het opstappen willen de partijen een signaal afgeven. Hoe het nu verder moet, weten de partijen nog niet. Daarover zullen ze zich de komende dagen over buigen.

Leeuwarderadeel en de Stichting Noord-Friese Lokaalspoorwegmaatschappij kunnen het nu niet eens worden over de toekomst van het oude traject van het boemeltreintje het Dokkumer Lokaaltsje. De stichting wil een paar kilometer rails tussen Jelsum en Stiens aanleggen.

Chris Rijf, voorzitter van de Stichting Noord-Friese Lokaalspoorwegmaatschappij heeft eerder aangegeven dat hij juridische stappen tegen de gemeente niet uitsluit als die het eigen plan doorzet.

(advertinsje)