Laboratoarium-Beagles zoeken nieuwe baasjes

21 maaie 2015 - 17:06

Dierenpension Adventure in Kootstertille is dringend op zoek naar gastgezinnen voor een kleine 30 laboratoriumhonden. Het gaat om honden van het ras Beagle die niet meer voor proeven nodig zijn. De stichting Hulp Herplaatsing Huisdieren heeft de dieren voor een deel ondergebracht in Kootstertille, maar daar kunnen ze in de bouwvak niet blijven. Alle hokken zijn dan gereserveerd voor dieren van mensen die op vakantie gaan.

Volgens de stichting Hulp Herplaatsing Huisdieren zijn Beagles hele makkelijke honden, maar het onderbrengen bij een gezin is toch niet zo eenvoudig. De dieren zijn één jaar oud, maar zijn nog nooit in een gezin geweest. "Ze hebben de normale fase om te wennen aan een gezin in de eerste 3 maanden van hun leven gemist. Ze vragen dan ook meer aandacht en geduld om aan een gezin te wennen", zo zegt Ed Pols van de stichting.

Er wordt in eerste instantie gezocht naar gastgezinnen voor in de zomer. Maar natuurlijk wordt er ook gezocht naar een definitief plekje voor de honden. Meer informatie is te vinden op de website van de stichting Hulp Herplaatsing Huisdieren.

(advertinsje)
(advertinsje)