Iris Kroes wil binnen 3 jaar met harp naar het Songfestival

20 Mei 2015 - 15:26

Iris Kroes heeft een doel: ze wil binnen drie jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Met haar harp uiteraard. Dat schrijft de Drachtster zangeres in haar blog op haar website. Als het niet voor Nederland kan, dan wil ze ook wel voor een ander land uitkomen: "Ik wil het gewoon ontzettend graag".

Iris Kroes vraagt zich af of Nederland voortaan alleen 'grote artiesten' gaat sturen, nu het Europese muziekfestijn weer helemaal hip is na de deelname van Anouk en Ilse Delange. Dat zou ze jammer vinden, omdat ze ook graag wil meedoen.

Daarom houdt The Voice-winnares de deur open voor andere landen die geïnteresseerd zijn, zo schrijft ze. "Natuurlijk kom ik supergraag voor NL uit, maar ik schat die kans vrij klein in als de organisatie deze lijn qua artiesten voortzet en ze niet de moeite neemt om het gesprek aan te gaan met plannen wat ìk met mijn harp allemaal zou kunnen betekenen voor NL op het songfestival. Jammer jammer jammer….."

Iris is zelf een groot fan van het Eurovisie Songcontest en hoopt dan ook dat Trijntje Oosterhuis, de Nederlandse inzending, wint. Het songfestival is dit jaar in Oostenrijk, de halve finale is dinsdagavond.

(Advertentie)
(Advertentie)