Cambuur en gemeente kiezen voor nieuw stadion bij WTC

18 maaie 2015 - 17:57

SC Cambuur en de gemeente kiezen voor een nieuw stadion bij het WTC Expo in Leeuwarden. Dat is maandag bekendgemaakt op een persconferentie in het Cambuurstadion. Voorzitter Ype Smid van Cambuur en wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden spraken daar de pers toe. Beide partijen kiezen er niet voor het huidige stadion aan het Cambuurplein te op te waarderen.

Na goedkeuring van de exploitatie moet het nieuwe stadion in 2018 klaar zijn, als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is.

De gemeente heeft de ontwikkelaar opdracht gegeven de plannen voor een nieuw stadion bij het WTC Expo verder uit te werken. Bij het stadion zal een boulevard mei winkels of sportvoorzieningen, of andere betaalde vrijetijdsbesteding moeten komen. De gemeente hoopt dat het concept zoals Cambuur dat voor ogen heeft, haalbaar is. De voorzieningen bij het nieuwe stadion mogen echter geen bedreiging zijn voor vergelijkbare ondernemingen in de binnenstad van Leeuwarden, bijvoorbeeld winkels of bioscoopvoorzieningen.

Het nieuwe Cambuurstadion met vrijetijdsboulevard wordt ontwikkeld naar voorbeeld van het stadion van Roda JC in Kerkrade. De totale investering voor het nieuwe Cambuurstadion bedraagt circa 45 miljoen euro.

(advertinsje)