Opposysje mist 'ambitie' in coalitie-akkoord GS

17 maaie 2015 - 10:25

De Friese PvdA mist 'visie' op de toekomst van Fryslân in het vrijdag gepresenteerde coalitie-akkoord van CDA, VVD, SP en FNP. Dat zegt fractievoorzitter Remco van Maurik. Volgens Van Maurik zal het twijvelen aan belangrijke beleidsonderdelen van het vorige college Fryslân banen kosten.

Van Maurik vindt het geen goede zaak dat het nieuwe college zonder de PvdA nog een keer een haalbaarheidsonderzoek wil doen naar de mogelijkheid van een universiteit in Fryslân. Van Maurik denkt dat deze vertraging Fryslân banen zal kosten.

"Het is voor Fryslân van belang dat we inzetten op de toekomst. Onderwijs over de gehele breedte en het aansluiten ervan op de arbeidsmarkt moeten centraal staan.” Op anderere onderdelen vindt Van Maurik het coalitie-akkoord maar vaag. "De financiële onderbouwing is slechts zes regels."

Naast de kritiek ziet de PvdA ook nog een paar lichtpuntjes. De PvdA is blij dat het nieuwe college de ambities voor de Culturele Hoofdstad wil doorzetten. Ook vindt de PvdA het een goede zaak dat het nieuwe college veel aandacht zal geven aan het midden- en kleinbedrijf als banemotor.

Ook andere oppositiepartijen als ChristenUnie, D66 en PVV vinden dat het het nieuwe college van Gedeputeerde Staten aan ambitie ontbreekt. Maar de meeste partijen zijn wel te spreken over de toezegging van het college dat er meer samengewerkt gaat worden met de oppositie. Aanstaande woensdag wordt er in Provinciale Staten over het coalitiekkoord van VVD, CDA, FNP en SP gedebatteerd.

PvdA mist ambitie en banen in coalitieakkoord

(advertinsje)