Portefeuilles nieuw college Gedeputeerde Staten verdeeld

15 maaie 2015 - 12:11

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van CDA, VVD, SP en FNP presenteerden vrijdag een nieuw collegeakkoord. Belangrijke punten zijn meer werk in samenwerkingen met midden- en kleinbedrijven, lagere opcenten op de wegenbelasting en een 'Deltaplan Frysk' voor de versterking van de Friese taal en cultuur. Daarnaast is ook de verdeling van de portefeuilles over de gedeputeerden bekend gemaakt.

Sander de Rouwe (CDA) gaat over de financiën, economische zaken, windmolens en het onderwijs. Sietske Poepjes (CDA) gaat voortaan over infrastructuur, taal, media en Culturele Hoofdstad 2018. Klaas Kielstra (VVD) wordt verantwoordelijk voor wonen, recreatie en toerisme, grondbeleid, Waddeneilanden en Thialf.

Johannes Kramer (FNP) krijgt natuur, plattelandsgebieden en land- en tuinbouw in zijn portefeuille. Michiel Schrier (SP) gaat over milieu en handhaving, duurzame energie, sociaal beleid, sport en het fiets- en wandelbeleid. Commissaris van de Koning John Jorritsma houdt de algemene coördinatie en gaat over de veiligheid, communicatie, het bedrijfsleven en algemene bestuurszaken.

(advertinsje)