15 Groningers opgepakt voor vechtpartij in Heerenveen

13 maaie 2015 - 10:40

De politie heeft in het onderzoek naar de grote vechtpartij na de voetbalwedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen vijftien Groningers aangehouden. De mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging tot doodslag en zware mishandeling. De vijftien, die allemaal bekend zijn in verband met eerder voetbalgeweld, zijn de afgelopen weken aangehouden.

De vechtpartij ontstond na afloop van de wedstrijd in het Abe Lenstrastadion op 22 februari. Bij de vechtpartij raakten drie mensen gewond. Zij moesten voor handeling naar het ziekenhuis.

Al snel na de voetbalwedstrijd kon de politie de eerste verdachten aanhouden. Het ging toen om twee inwoners van de stad Groningen van 25 en 30 jaar, een man uit Hoogezand (30) en een inwoner van Delfzijl (41). Zij konden worden aangehouden na tips van getuigen. Alle vijftien aangehouden verdachten zijn de afgelopen weken op it politiebureau gehoord. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De politie gaat nog verder met het onderzoek in de zaak en sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Trefwoorden: 
Groningen vechtpartij
(advertinsje)
(advertinsje)