Politie schiet bij achtervolging in en rond Heerenveen

11 Mei 2015 - 10:11

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 29 en 33 jaar uit Heerenveen en een 29-jarige vrouw uit de gemeente De Fryske Marren aangehouden na een achtervolging.

Het triokreeg op de Woudsingel een stopteken, negeerde dat en reed snel weg. De achtervolging werd ingezet en in Heerenveen stopte de auto onder de stationstunnel, politie-agenten stapten uit, waarna de verdachten op hen inreden. Hierop is gericht geschoten op de auto. Ze reden weer weg en botsten op de Uhlweg tegen een lantaarnpaal. Daar zijn ze aangehouden.

Tijdens de achtervolging over de A32 gooiden de inzittenden houten balken uit de auto in de richting van de politieauto. Via Wolvega, waar het drietal met hoge snelheid door de bebouwde kom reed, reden ze naar Akkrum waar ze de A32 opreden terug richting Heerenveen. Vervolgens bleven ze houten balken en grote metalen bouten uit het voertuig gooien in de richting van de politieauto’s. Het trio nam de afslag Heerenveen-West en reed vervolgens via de Jousterweg en de Haskeruitgang door de stationstunnel. Onder de tunnel stopte de auto. Enkele agenten stapten uit de politieauto waarna de verdachten achteruit op hen inreden. Hierop heeft één agent gericht geschoten op de banden van de auto van het drietal. Toch wisten ze weer snel weg te rijden. Uiteindelijk vloog de auto op de Uhlweg uit de bocht en botste tegen een lantaarnpaal. Hierop werd de auto klem gereden en is het drietal aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Van de 33-jarige bestuurder is een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden ontstond dat de man mogelijk onder invloed van verdovende middelen was.

Trefwoorden: 
Heerenveen achtervolging
(Advertentie)
(Advertentie)