Faillissement voor transportbedrijf Van der Aart in Drachten

08 maaie 2015 - 18:14

Transportbedrijf Van der Aart uit Drachten is failliet verklaard. Dat gebeurde op verzoek van de directeur. Op het moment van het faillissement waren er bijna 20 mensen in dienst bij Van der Aart. De curator zegt dat één partij zich al heeft gemeld voor overname van het Drachtster transportbedrijf.

De focus van de curator ligt nu dan ook op het continueren van de werkzaamheden, zodat dit een overname gemakkelijker maakt. De curator hoopt op korte termijn meer duidelijkheid te hebben.

Van der Aart was eerder al negatief in het nieuws. Zo hebben chauffeurs en vakbond FNV in december nog actie gevoerd tegen Van der Aart door 'kerstpakketten' met stront aan te bieden. Ze wilden met de actie duidelijk maken dat Van der Aart de chauffeurs financieel in de tang hield.

Ook heeft het bedrijf jaren met een illegale constructie gewerkt waarbij de chauffeurs opdraaiden voor de ondernemersrisico's. De inspectie verbood die constructie en daarom moest Van der Aart zijn werkwijze aanpassen. Of dat de oorzaak van het faillissement is geweest, is niet duidelijk.

(advertinsje)