Omrop TIP: Bevrijdingsdag op radio, tv en internet

05 maaie 2015 - 10:00

Omrop Fryslân geeft dinsdag volop aandacht aan alle activiteiten die in Friesland georganiseerd worden in het kader van 70 jaar bevrijding. Zo is op de radio bijvoorbeeld te horen wat er gebeurt in het Victoriapark in Leeuwarden, een kamp van geallieerden dat laat zien hoe de Canadezen, Amerikanen en Engelsen in 1945 in Nederland verbleven. Ook wordt er verslag gedaan van het ontbijt op het Zaailand voor ouderen en minder-validen.

Veel aandacht is er ook voor de 250 oude en een paar nieuwe legervoertuigen die door de hele provincie rijden en 's middag een defilé houden in Leeuwarden. Verslaggever Geert van Tuinen rijdt mee en doet verslag op Omrop Fryslân radio. De stoet op de noordelijke route (Leeuwarden, Franeker, Dokkum, Leeuwarden) is de hele dag via omroplive.nl te volgen, maar ook hieronder. Op één van de deelnemende legerjeeps staat een camera. De volledige route staat op de website fan de organisatie.

Op Omrop Fryslân tv is vanaf 13.00 uur het Noardewyn Live podium te zien, waar verschillende artiesten zullen optreden. Met onder andere Martyn Ell, Dubbel Accoord & Country Wytske, The Given Horse, De Boodschappers van het Algemene Nut, en als afsluiter de Doelleazen.

Vanaf 16.00 uur staan de camera's gericht op het Zaailand in Leeuwarden, waar het defilé begint. Om 17.15 uur begint een speciaal tv-programma, waarin alle hoogtepunten van Bevrijdingsdag 2015 te zien zullen zijn. Dit programma wordt de hele avond herhaald, na Hjoed.

Via een liveblog op omropfryslan.nl en de apps wordt u op de hoogte gehouden van wat er allemaal gebeurt op de sociale media.

Trefwoorden: 
Leeuwarden Bevrijdingsdag
(advertinsje)