Sneek eerste 'beaconstad' van Europa

30 apr 2015 - 16:53

Burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft donderdag het officiële startschot gegeven voor het beaconproject in Sneek. De Watersportstad is volgens initiatiefnemer Snakeware de allereerste stad in Europa met een complete iBeacon-dekking.

De lightcurb beacon is een app waarmee musea, monumenten en evenementen, maar ook winkels en horecazaken en andere berichten kunnen sturen naar mensen in de directe omgeving, als ze de bijhorende gratis app op hun smartphone hebben gedownload.

De informatie die de mensen ontvangen is persoonlijk ingesteld op basis van het profiel dat de mensen aanmaken. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft tot nu toe twintig iBeacons geplaatst bij onder andere het theater en monumenten. Het streven is dat bij de Sneekweek al honderd beacons actief zijn in de stad en bij het Sneekermeer, zo verwacht burgemeester Apotheker.

De app is ontwikkeld door het Sneeker bedrijf Snakeware. Die wil het product na Sneek uitbrengen in de rest van Nederland en de wereld. Ate van der Meer van Snakeware heeft hoge verwachtingen van de app.

Trefwoorden: 
Sneek iBeacon beaconstad
(advertinsje)